De geboorte van een wonderkindje: Lunah

De geboorte van een wonderkindje: Lunah

In 2015 brak er een nieuwe fase aan in het leven van mij (Liandha) en dat van mijn man Jurrie: we verwachtte samen ons eerste kindje! Natuurlijk konden we ons geluk niet op en de zwangerschap leek gelukkig goed te verlopen. Wel werd er na enkele maanden op basis van de echo’s een groeiachterstand ontdekt. Om de groei van ons kindje nauwlettend in de gaten te blijven houden, kwam ik onder behandeling van een gynaecoloog.

Op de echo’s was een klein kindje te zien, maar van afwijkingen leek desondanks geen sprake. En op 3 december 2015 was het dan zover: onze prachtige dochter werd geboren. We noemden haar Lunah Anja Maribelle Rijksen.

Al snel werd de intense blijdschap rond de geboorte van Lunah echter overschaduwd door afwijkingen die er bij haar werden gevonden. Lunah bleek na haar geboorte namelijk last te hebben van hartritmestoornissen. Hiervoor kreeg zij medicatie, ook werd er een echo gemaakt van haar hart.

Een week na haar geboorte werd er zodoende een hartafwijking vastgesteld. Jurrie en ik maakten hectische en onzekere momenten door, waarin we ons veel zorgen maakten om wat er precies met Lunah aan de hand was en wat de gevolgen van haar aandoening waren. De artsen vertelden ons dat er sprake was van een zogenaamde congenitale hartafwijking, oftewel een gaatje in haar hart. Het advies van de artsen was om tussen de 3 en 6 maanden na haar geboorte met Lunah vanuit Aruba naar Colombia of Nederland te gaan. Daar zou ze geopereerd moeten gaan worden aan de hartafwijking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *