Positieve uitspraak, teleurstellende uitslag en hoe verder

Positieve uitspraak, teleurstellende uitslag en hoe verder

Zo tikt de tijd helaas door en wordt het december 2017. Bijna 2 jaar nadat de (spoed)indicatie voor de hartoperatie is gegeven, komt dan de uitslag van de rechtszaak binnen. En die is positief! De rechter stelt dat Lunah recht heeft op de benodigde hartoperatie en dat deze ook uitgevoerd mag gaan worden in Amerika. Geweldig nieuws, zo vlak voor Lunah’s 2e verjaardag. Een verjaardag die allesbehalve vanzelfsprekend is, maar Lunah blijkt steeds weer een kind van wonderen te zijn.

De procedure richting de operatie wordt met spoed in gang gezet. Er wordt voorbereidend onderzoek gedaan om te zien of Lunah de operatie aankan. De echo laat goede beelden zien. Ook de hartkatheterisatie die voorafgaand aan de grote operatie moet plaatsvinden, doorstaat Lunah zonder problemen. Maar de uitslag die we na die ingreep krijgen is verpletterend.

Want tijdens de ingreep is ook de schade aan Lunah’s hartje onderzocht. Daaruit blijkt dat de complete hartoperatie waarop Lunah wordt voorbereid, niet meer uitgevoerd kan worden. Het is te laat! Er is teveel schade ontstaan, doordat Lunah zo’n lange tijd heeft geleefd met haar hartaandoening (die pulmonale hypertensie heeft veroorzaakt). Een enorme teleurstelling! Zeker na de positieve uitslag van de rechtszaak. Helaas kwam deze te laat.

Lunah krijgt nu medicatie voor een half jaar, om zo ergere schade te voorkomen. Wellicht kan haar situatie zelf iets verbeteren. Halverwege 2018 wordt er opnieuw gekeken hoe het met Lunah’s hart gaat en hoe er eventueel verder behandeld kan worden. De rechter moet daarnaast opnieuw bepalen of Lunah alle nodige zorg en daaraan verbonden medische kosten vergoed krijgt, net zoals ieder ander kind die zou krijgen. Het blijft daarmee tot op de dag van vandaag spannend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *