Weer naar het ziekenhuis

Weer naar het ziekenhuis

Vanaf 1 maart begonnen de griepverschijnselen, het leek daarna beter te gaan maar toch zijn ze 8 maart met Lunah voor de zekerheid langs de kinderarts gegaan, om er zeker van te zijn dat haar longen schoon waren. Gelukkig was dit zo, en we dachten dat het ergste voorbij was.

Helaas kreeg Lunah 10 maart weer koorts, daarom hebben ze gelijk een algemene antibiotica gestart en hebben ze een paar dagen afgewacht, om te kijken of dit effect zou hebben. Dit was niet het geval de koorts bleef en Lunah had extra zuurstof nodig wanneer ze sliep.

Lunah werd daardoor erg moe. Op 13 maart is de specialist gebeld omdat er nog geen vooruitgang was. De volgende dag kon Lunah in het ziekenhuis terecht om bloed te laten prikken. Aan het einde van de middag was de uitslag er al, en bleek er een infectie te zijn. Lunah werd doorgestuurd naar de spoedeisende hulp, daar werden allerlei onderzoeken gedaan. Alles was goed behalve haar neus kweek, daar kwam uit dat Lunah 2 virussen had.

Deze virussen (Adenovirus en Human metapneumovirus) veroorzaken griepverschijnselen en in combinatie kan dat heel zwaar zijn met name voor hartpatiënten zoals Lunah. Gelukkig bleven Lunah`s hart en longen stabiel, maar de virussen veroorzaakte veel irritatie en slijm waardoor de bovenste luchtwegen opgezwollen werden, daardoor heeft ze extra zuurstof nodig.

Vanwege de opgezwollen bovenste luchtwegen moest ze naar het kinder ic, daar werd ze in een lichte slaap gebracht om te kunnen rusten en ze werd aangesloten op de Bipap machine zodat de luchtwegen open bleven tijdens het slapen.  Ze hebben een aantal keer geprobeerd om dat weer af te bouwen, en na 3 dagen lukte dat.

Na 1 week was ze goed genoeg om naar de cardiale afdeling te gaan. Maar ze heeft nog steeds tijdens het slapen de Bipap machine nodig. Reden hiervoor is dat ze bang zijn dat de druk in haar aders hoger wordt. (pulmonale hypertensie)

Lunah was goed genoeg opgeknapt om uit het ziekenhuis te mogen, maar ze kregen te kampen met het probleem voor een Bipap voor in het Ronald mc Donald huis, dit was onmogelijk te regelen zonder garantie van verzekering of een vooruitbetaling. Dus eigenlijk ligt ze nu alleen nog in het ziekenhuis omdat ze het apparaat niet mee willen geven doordat de verzekering niet betaalt. Daardoor krijg je extra hoge ziekenhuiskosten.

15 april werd Lunah weer getest vanwege toename slijm. Daar kwam uit dat zij nu het Rhinovirus eroverheen heeft gekregen want het Adenovirus was ook nog niet weg. Maar onder omstandigheden doet ze het goed, en daarvoor hoeft ze ook niet in het ziekenhuis blijven. Maar voor het apparaat nog wel.

Er wordt nu een plan gemaakt samen met het ziekenhuis om Lunah zo snel mogelijk naar huis te krijgen. Want zo`n ziekenhuisopname brengt extra risico`s en extra (onnodige) kosten met zich mee, Maar naar huis is direct het volgende probleem, want ze kunnen niet langer in het Ronald mc Donald huis verblijven. Dus moeten ze op zoek naar een andere verblijflocatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *